Konferencija o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom pod nazivom Asistivna tehnologija i komunikacija održana je 29. – 30.9.2022. u Zagrebu.

Sretni smo što smo imali priliku proširiti svoja znanja o asistivnoj tehnologiji, komunikatorima i softverima koji se koriste u radu s djecom s teškoćama u razvoju, kao i slušati vrhunske svjetske stručnjake te korisnike asistivne tehologije i potpomognute komunikacije, a nove suradnje i informacije obogatiti će sadržaje na STEM kampu kojeg pripremamo za djecu s TUR.

ATAAC konferencija predstavlja najveću konferenciju o naprednoj tehnologiji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. U prostoru kongresne dvorane hotela Westin su se odvijala predavanja, dok su se u okolnim prostorima nalazile radionice, AT & AAC igraonice, izložbe opreme i najnovijih proizvoda u području asistivne tehnologije i sl.

Konferencija je organizirana od strane Tehničkog fakulteta u Rijeci, Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te poduzeća E-Glas d.o.o, a tijekom dva dana, na konferenciji su program vodili brojni predavači, uključujući Charlie Dangera iz The Children Trusta, Ace Centra i CENMACA, Annalu Waller iz Sveučilišta Dundee, Lena Kondratjeva, Zoe Kalligiannis i Idalie Fernandez iz TOBII Dynavoxa i mnogi drugi.

Na konferenciji je sudjelovalo 10 predstavnika nositelja i partnera projekta STEM ZA SVE.

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM.

#ATAAC2022 #tobii #assistivetechnology #geco #sencastle #eglas