Na konferenciji povodom Svjetskog dana cerebralne paralize u organizaciji naših partnera Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize posjetili smo Inkluzivna farma kod Petrinje.

Inkluzivna farma – Temelj samostalnog života projekt je Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije  čiji je cilj poboljšati socio-ekonomske i životne uvjete osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz razvoj i unaprjeđenje nove socijalne usluge i pripadajućih sadržaja na području Grada Petrinje.

Osim sudjelovanja kao predavači, čuli smo zanimljivosti i novitete iz svijeta asistivne tehnologije, njihove primjene kod osoba s cerebralnom paralizom, STEM tehnologiji u radu s djecom s TUR te primjere dobre prakse.

Naši drugi partneri Pozitiva Samobor također su bili dionici ove hvale vrijedne konferencije – prezentirali su aktivnost „STEM u biouzgoju“, pilot radionice unutar projekta STEM ZA SVE koje održavamo na njihovoj Greenville edukacijskoj farmi. Veliki interes sudionika zadobio je naš FarmBot – robot u poljoprivredi na kojem se učimo koristiti tehnologiju u održivom razvoju.

Razmjena iskustava sa stručnjacima, osobito predavačicama s Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i direktan kontakt s korisnicima s teškoćama uvelike su utjecale na pripremu STEM kampa za djecu s TUR kojeg u travnju 2023. organiziramo u sklopu projekta STEM ZA SVE.

Svi dionici zaključili smo da zajedno činimo sinergiju, povezujemo prirodu i društvo uz pomoć tehnologije, rušimo barijere između zajednice i marginaliziranih članova našeg društva, činimo ih vrijednima, a dugoročno, osvjetljujemo im budućnost.

Zahvaljujemo se ovim putem svim sudionicima na interesu za projekt STEM ZA SVE i suradnji, a osobito partneru HSUCDP na pozivu da budemo dio obilježavanja njihovog posebnog dana.

 

Sadržaj objave iskljuciva je odgovornost Institut za STEM edukaciju – STEM u vrtiću

#WorldCPDay #MillionsOfReasons #HSUCDP #svjetskidancerebralneparalize

 

 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM.

#stemeducation #science #technology #EdTech #asistivnatehnologija