Ako želimo sačuvati naš planet i prirodni svijet za sljedeću generaciju, koji bi bolji način mogao biti nego uključivanje djece i mladih u održivost? STEM radionicama o korištenju tehnologije u bio uzgoju možemo stvoriti ekološke ambasadore budućnosti.

Ovim putem dvije organizacije civilnog društva udružile su snage u ovom zajedničkom pilot projektu Institut za STEM edukaciju – STEM u vrtiću svojom ekspertizom iz domene STEM-a i tehnologije te partner Pozitiva Samobor udruga za održivi razvoj, svojom Greenville edukacijskom farmom

ŠTO?

Osnovna svrha projekta STEM ZA SVE upravo je popularizirati STEM među djecom i mladima, a kroz radionice o korištenju tehnologije u bio uzgoju učimo konstruirati održivi staklenik i isprogramirati sustave navodnjavanja, mjerenja kvalitete tla i zraka, kao i programirati FarmBot – autonomnog robota u poljoprivredi.

TKO?

Radionice su namijenjen mladima od 15 do 35 godina. Glavni cilj je kreirati poligon na kojem ćemo provoditi STEM radionice za djecu i mlade o korištenju tehnologije u bio uzgoju. Namjera ovih radionica je pokazati mladima da mogu stvoriti prilike za samoodrživost korištenjem staklenika i tehnologije u bio uzgoju.

GDJE SE ODRŽAVAJU RADIONICE?

Radionice korištenja tehnologije u bio uzgoju održavaju se na Eko edukacijskoj farmi Greenwille na obroncima Samoborskog gorja. Ovaj ruralni obrazovni centar sa smještajnim kapacitetom i pametnim staklenikom vodi udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor. Projektom je predviđeno održavanje pet cjelodnevnih radionica za mlade.

adresa održavanja radionica: Greenville, Vrhovčak 61, 10430 Vrhovčak, Samobor

kontakt partnera: info@pozitivasamobor.hr, +385 97 791 7855

prijave za sudjelovanje na radionicama: https://forms.gle/qsgvNaxd9zqEeEUV9

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.