U proteklom razdoblju osim što smo se bavili pripremom inovativnog animiranog video sadržaja „Dupin“ za prikazivanje VR (virtual reality) tehnologijom, opremili smo i naš interaktivni multisenzorni postav “Dupin” na adresi Đorđićeva 18 u Zagrebu gdje održavamo besplatne radionice.

ŠTO NAS OČEKUJE?

Putem VR naočala polaznici radionica upoznaju morske dubineu jednoj novoj dimenziji, u virtualnom kretanju kroz podmorje njihovu pažnju zaokupiti će glasanje dupina zapletenog u plastiku. Djeca će kroz VR tehnologiju biti u prilici multisenzorno iskusiti fizička ograničenja koja se kao posljedica fenomena “plastic ocean” učestalo događaju u morima te će nakon VR iskustva (problemske priče) pokušati ponuditi rješenje  Design Thinking metodologijom kroz osmišljavanje, dizajniranje i konstruiranje robota  pročišćivača mora koristeći 3D print olovke. Ovim putem djeca će biti u prilici osmisliti i ponuditi rješenje za očuvanje prirode koristeći STEM tehnologiju.

Od LEGO kockica iz WeDo seta (LEGO set kockica s električnim motorom i senzorima kojim se upravlja putem aplikacije na tabletu) konstruiraju dupina te ga programiraju i na taj način “oživljavaju”.

ZA KOGA?

radionice su namijenjene djeci od 7 do 15 godina

koliko: broj polaznika po radionici ograničen je na 8 djece

KADA I GDJE?

-kada: radionice se održavaju od listopada 2022. do ožujka 2023. godine.

-trajanje radionice: dva školska sata (90 minuta)

-lokacija: Prostor Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe – Đorđićeva 18, Zagreb

PRIJAVE

Za sudjelovanje na radionici potrebno je ispuniti prijavnicu. Svi zainteresirani roditelji mogu prijaviti dijete putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/8exBukwoJxqLWyBNA

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.