S ciljem poticanja radoznalosti, kritičkog promišljanja i interesa djece za STEM područje znanosti u sklopu projekta STEM ZA SVE provodimo radionice za djecu predškolske i školske dobi gdje ćemo ih upoznati sa sva četiri područja STEM-a: znanošću i znanstvenim eksperimentima (science), tehnologijom (technology), inženjerstvom (engineering) i matematikom (math).

Radionice se provode u ruralnim sredinama kako bi djeca sve od Slavonije pa do najudaljenijih otoka dobila priliku „zaviriti“ u čudesni svijet programiranja, kodiranja i robotike. Zamišljene su tako da budu sistematski rad na poticanju i razvijanju cjelovitog razvoja djeteta u stjecanju znanja, vještina, navika i kompetencija iz matematičko logičkih, inženjersko-tehnoloških, digitalnih, kreativnih i jezičnih segmenata.

Prioritet smo dali blokovskom programiranju putem sličica, znanstvenim pokusima i izumima, „design thinking-u“, inženjerskim projektima konstruiranja, igri i „hands on“ pristupu, kao osnovnim aktivnostima predškolskog djeteta, uvažavajući ih istovremeno kao osnovnu aktivnost, sredstvo i metodu rada.

ZA KOGA SU RADIONICE?

tko: radionice su namijenjene djeci od 7 do 15 godina

koliko: broj polaznika po radionici ograničen je na 10 djece

 

KADA I GDJE SE ODRŽAVAJU RADIONICE?

radionice se održavaju od listopada 2022. do ožujka 2023. godine.

trajanje radionice: jedan sat (60 minuta)

lokacija: knjižnice, škole, vrtići, javne ustanove…

 

STEM radionice mogu biti održane i u vašem mjestu – prijavite se putem linka, a  naši edukatori dati će sve od sebe da vas posjetimo već ovo ljeto!

Link za prijavu:  https://forms.gle/qPa9McmsRNMFhYeeA

Provedbu radionica sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM.