Članovi OCD-a sudjelovali su na seminaru i radionici iz metodike STEM podučavanja i korištenja tehnologije u nastavi. Pohađanjem seminara i radionica sudionici iz OCD-a ovladali su praktičnim vještinama korištenja informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju, upravljanju znanjem (knowledge management) i metodama uspješnog poučavanja STEM kompetencija djece (teorije učenja u praksi, metode poučavanja, korištenje kompjutera u prijenosu znanja, problemska nastava, mistake based learning).

Nakon teorijskog okvira sudionici su prošli kroz praktičan dio metodičke pripreme oglednog sata, a najveće oduševljene izazvala je radionica 3D printanja – upoznali smo sve procese: od recikliranja plastike do proizvodnje filamenta, dizajna i oblikovanja proizvoda do samog 3D printanja.

Ovim putem zahvaljujemo se našem predavaču Ivanu Deckeru na opširnom znanju i iskustvu kroz koje smo naučili puno o samoj metodici STEM podučavanja i strasti s kojom provodi ideje u djela.

Edukaciju je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „ Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a UP.04.2.1.10“.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.