U utorak 21.9.2021. u 17:30h održana je početna konferencija projekta UP.04.2.1.10.009 STEM ZA SVE kojoj je nazočilo dvadeset sudionika.
Projekt STEM za sve sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a; suradnje organizacija civilnoga društva i odgojno-obrazovnih i visoko-obrazovnih institucija u području popularizacije STEM-a te povećanju broj aktivnosti s ciljem popularizacije STEM-a u općoj populaciji, s naglaskom na djecu i mlade.
Ukupna vrijednost projekta je 886.943,43 kn, bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Razdoblje provedbe projekta je od lipnja 2021. do lipnja 2023. (24 mjeseca).
Ispred nositelja projekta Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe konferenciju je otvorila voditeljica projekta Bozena Vrgoc Vrgoc predstavljajući sam projekt, osnovne ciljeve projekta i projektne aktivnosti, a predstavnici OCD-ova Pozitiva Samobor, Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize i Centar Pričaj mi predstavili su svoje organizacije te pojedinačnu ulogu kao partnera na projektu.
Zahvaljujemo se partnerima: znanstvenoj instituciji Institut za oceanografiju i ribarstvo i visoko-obrazovnoj instituciji RIT Croatia te svim sudionicima konferencije i suradnicima na podršci u organizaciji i provedbi konferencije.

Zahvaljujemo se predsjedniku Vijeća Gradske četvrti Maksimir g. Svibor Jancic na ustupljenom prostoru Mjesnog odbora Maksimirska naselja za potrebe održavanja konferencije.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost nositelja projekta Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.